zangles

Waarom groepsles in plaats van privézangles?

Een aantal beproefde voordelen van groepsles op een rijtje:


♦ betere training van het spiergeheugen
♦ sneller resultaat
♦ stof beklijft beter door veel herhaling
♦ leren door het observeren van anderen
♦ motivatie en steun van de groep
♦ meer meningen dan van één docent
♦ sneller leren omgaan met zenuwen
♦ voordeliger dan privéles
♦ horizon verbreden door te zien welke      barrières de anderen slechten

Het alternatief voor privézangles is meedoen aan activiteiten van zangschool The Vocal Couch in Haarlem, Amsterdam, Zwolle en Groningen.

Een greep uit het aanbod:


Zangopleiding                 Voor ambitieuze hobbyisten en professionals
Workshop CVT: De Zetel Maak in een avond vrijblijvend kennis met CVT
1 op 1: De SchietStoel    4x3 uur priveles binnen een of twee weken

Kijk op The Vocal Couch voor meer informatie, data, locaties en tarieven.

Zelf een zangworkshop voor je koor, collega's, band of feestgangers organiseren? Ook dat kan. Neem contact op voor meer informatie


Waarom een solocursus in plaats van losse privélessen?


Zelfs al heb je elke week les, dan nog is dat meestal te weinig om nieuwe gewoontes succesvol in je spiergeheugen te krijgen. Alleen door het vaak weer exact herhalen van de juiste klanken zul je uiteindelijk zonder nadenken en problemen kunnen zingen. Herhalen gaat thuis vaak mis omdat er dan geen docent bij is om bij te sturen.

Daarom is een intensief privétraject, de zogeheten Solo-Schietstoel een beter idee. De Solo-Schietstoel is een kort, intensief spiergeheugentrainingstraject van 1-op-1-coaching. Binnen een of twee weken worden er vier lessen van 3 uur gepland waarin de grootste technische knelpunten zo veel mogelijk worden vervangen door nieuw spiergeheugen: het is niets anders dan oefenen onder begeleiding. Dit oefenen gebéurt nu tenminste, én nieuwe technieken kunnen niet verkeerd aangeleerd worden doordat de docent dan meteen ingrijpt: ideaal, snel en effectief.

De Solo-Schietstoel is mogelijk in Hasselt (Zwolle) en in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van The Vocal Couch

Losse privélessen zijn soms toch mogelijk in overleg. Sowieso raad ik altijd aan een workshop te volgen om een beter overzicht te krijgen voor een voordelige prijs. De losse privélessen vinden alleen plaats in Hasselt (Zwolle) en Amsterdam.


ZANGLES VOLGENS COMPLETE VOCAL TECHNIQUE


songwritingcursussen


Zowel in privézanglessen en groepslessen is het uitgangspunt hoe jij wilt klinken en wat jij wilt zingen. Met behulp van CVT werken we aan wat we in het lied tegenkomen en krijg je praktische en doelgerichte handvatten aangereikt. Naast techniek is er ook aandacht voor expressie, presentatie en interpretatie. Ook kan er worden gewerkt aan songwriting (tekst, opbouw, melodie, harmonie, arrangement, etc).


Enkele uitgangspunten van zangles volgens Complete Vocal Technique:

♦ Smaak en techniek worden van elkaar gescheiden: de leerling maakt de artistieke      keuzes, niet de docent
♦ De zanger(es) bepaalt zelf waaraan gewerkt wordt. De docent komt zo min      mogelijk met suggesties. Dit bevordert de vocale vrijheid, verantwoordelijkheid en      ontwikkeling van de zanger(es).
♦ CVT kan gebruikt worden voor alle muzikale genres
♦ Positiviteit en gezond stemgebruik staan vooropGEAUTORISEERDE CVT-DOCENTEN


Als geautoriseerd CVT-docent ben ik in 3-jaar opgeleid aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen onder leiding van Cathrine Sadolin om vocalisten van alle opleidingsniveaus en in alle muziekgenres bij te staan met zang(technische) hulp.

CVT-autorisatie logo
Steeds meer docenten over de hele wereld geven les volgens CVT en daarom is het belangrijk dat we duidelijk onderscheid maken tussen de geautoriseerde CVT docenten en docenten die werken met CVT.

Een geautoriseerde CVT docent heeft de 3-jarige docentenopleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen voltooid is daarmee professioneel gekwalificeerd als vocalist en als docent, en heeft bewezen in staat te zijn les te geven volgens de technieken, filosofie en lesmethode van Complete Vocal Technique. Hij/zij is op de hoogte van de meest recente onderzoeksresultaten binnen stemwetenschap, technieken en de nieuwste ontdekkingen binnen de pedagogiek.

Een Authorised CVT Teacher moet elke drie jaar een updatecursus volgen in Kopenhagen om zijn autorisatie te kunnen behouden. CVI kan alleen instaan voor docenten met de titel Authorised CVT Teacher. Elke Authorised CVT Teacher heeft een speciaal logo waaraan je kunt herkennen dat hij/zij de 3-jarige opleiding tot docent heeft gevolgd en geupdated is.::: info@froukevanes.nl :::