les

Sinds 2011 ben ik Authorised Complete Vocal Technique-Coach, afgestudeerd aan het Complete Vocal Institute Kopenhagen, onder leiding van Cathrine Sadolin.

geautoriseerde CVT-docent Frouke van Es

Op mijn achttiende begon ik op het conservatorium in Alkmaar aan de afstudeerrichting klassieke zang. Ik vond en vind klassiek geweldig, maar toen ik rock ontdekte was louter klassiek niet meer genoeg voor me en stopte ik met de opleiding. Lang wist ik niet wat ik precies wilde op zanggebied, en na een omweg via grafisch ontwerp ben ik in 2008 begonnen aan de zogeheten 4-Month Academy aan het Complete Vocal Institute (CVI) in Kopenhagen. Het is een intensieve full-time opleiding waar je in vier maanden tijd alles over Complete Vocal Technique leert. Tegelijk begon ik aan de part-time 3-jarige docentenopleiding aan hetzelfde instituut.

Ik ben in 2008 begonnen met lesgeven en heb eind 2010 zangschool The Vocal Couch opgericht, waar de nadruk ligt op groepscoaching volgens beproefd CVI-concept.

Ik voel me thuis in veel stijlen, waaronder rock/metal, pop/soul/r&b, klassiek/musical en singer-songwriter.

Ik zong in het hardrockproject !,,! GANGSTER !,,! van gitarist Daan van Putten, en ik vormde samen met Alex Heemskerk het singer-songwriterduo Hotel Wazinsky (zie onder).

Maart 2013 speelde ik de titelrol in Purcell's opera Dido en Aeneas, een productie van De Kleine Opera.


Momenteel wordt gewerkt aan een solo-EP (singer-songwriter/rock) en treed ik op met Maximilian Nguyen onder de naam StitchSkin .


::: info@froukevanes.nl :::